Köpguide

Varje trappa är unik och möjligheterna att utforma dem är många. Detta för med sig otroligt många frågor och funderingar! Vilken trapptyp passar i just mitt hem? Ska det vara en rak trapp eller kanske en u-formad trappa? Vilka träslag ska det vara i vår trappa? Skall min trappa ha öppna steg eller täta?

Steg 1: Planera trappan

Du bör fundera kring följande innan du bestämmer dig för vilken trappa du vill ha:

  • Vilken stil vill jag åt, klassisk, modern, traditionell? Hur ser den övriga inredningen ut?
  • Vilket material vill du att trappan ska bestå av? (trä, ytbehandlat trä, trä i kombination med annat material)
  • Vill jag att trappan skall vara iögonfallande eller mer undangömd?
  • Vilka detaljer vill du smycka trappan med? (räcken, blocksteg mm.)

Steg 2: Kontakta oss

Här på hemsidan finns ett formulär där ni kan fylla i era önskemål eller meddela om ni önskar bli kontaktade för konsultation. Våra säljare finns där för att tillsammans med Er ta fram en trappa som passar just Era önskemål. Utöver en beskrivning på hur ni tänker kring utförande och materialval kan det vara bra för oss att veta om det finns några begränsningar i den övriga planlösningen, skicka gärna in ritningar på hela huset om sådana finns att tillgå. Handritade skisser går också bra.

Steg 3: Offert

När vi fått klart för oss hur ni önskar att trappan skall se ut skickar vi er en offert tillsammans ett antal 3D-renderingar av er trappa, detta är givetvis kostnadsfritt.

Steg 4: Beställning/ Ritningar för godkännande

Efter acceptans av offert upprättas en leveransplan. En orderbekräftelse tillsammans med ritningar för godkännande skickas sedan till Er. Våra leveranstider avgörs av hur stor beläggningen är vid beställningstillfället, oftast ligger den kring ca 6 – 8 arbetsveckor.

Steg 5: Tillverkning

Efter att trappritningarna är godkända tillverkas trappan på vår fabrik i Färila, Hälsingland.

Steg 6: Leverans

Det absolut vanligaste är att trappan levereras i lösa delar med speditionsfirma. Där den sedan monteras upp av kunden själv. På många orter erbjuder vi även monteringar om så önskas, då tar vi med trappan i egen bil ut till er.